Inschrijving studiemomenten
Dit jaar organiseren we tijdens de week van de thuislozenzorg 3 studiemomenten.
Je kan je inschrijven voor 1, 2 of 3 ateliers. Per atelier betaal je 15 euro, daarin is een broodje inbegrepen tijdens de lunches van dinsdag en vrijdag en een aperitiefhapje en drankje tijdens op donderdag.
Het doel is om tijdens de studiemomenten een transversale blik te werpen op een aantal thema’s. Het programma bestaat uit 3 ateliers:
ATELIER & LUNCH ‘Thuislozen op rust’
Ouderenzorg voor de dak- en thuislozen.
Dinsdag 19/11/24 van 11u30 – 14u30
GC Pianofabriek, Fortstraat 35, Sint-Gillis
Met vegetarische broodjeslunch
Inhoud:
We willen aan de deelnemers laten zien dat samenwerken met de sector woonzorg voordelen en oplossingen biedt. Tegelijkertijd zijn er ook veel obstakels. Kunnen we die benoemen en samen zoeken naar intensere samenwerking? Met de workshop willen we de deelnemers kennis laten maken met een sector die ze misschien minder kennen om vervolgens na te denken over hoe we intersectorale samenwerking in de context van Brussel kunnen realiseren.
ATELIER & APERO ‘Verknopen en verbinden’
Intersectoraal samenwerken in de strijd tegen dak- en thuisloosheid
Dinsdag 21/11/24 van 15u30 – 18u
Circularium, Bergensesteenweg 95, Anderlecht
Met aperitiefhapje en drankje
Inhoud:
We willen aan de deelnemers laten zien dat intersectoraal samenwerken en een geïntegreerde aanpak veel voordelen biedt. Tegelijkertijd zijn er ook veel uitdagingen. Verschillende organisaties hebben immers vaak uiteenlopende werkwijzen, cultuur, en doelen. Om effectief samen te werken, is het belangrijk om duidelijke communicatiekanalen te hebben, gezamenlijke doelen te stellen, en wederzijds vertrouwen op te bouwen. Met de workshop willen we de deelnemers uitdagen om verder na te denken over hoe we intersectorale samenwerking in de context van Brussel kunnen realiseren.
ATELIER & LUNCH ‘Preventie van uithuiszetting’
Vrijdag 22/11/24 van 11u30 – 14u30
GC Pianofabriek, Fortstraat 35, Sint-Gillis
Met vegetarische broodjeslunch
Inhoud:
We willen aan de deelnemers de meerwaarde van Preventie van uithuiszetting laten zien als een wezenlijk onderdeel van de strijd tegen dak- en thuisloosheid. Tegelijkertijd willen we zichtbaar maken waar de gelijkenissen maar ook de verschillen liggen bij verschillende aanbieders van preventie van uithuiszetting. Tot slot willen we via deze workshop samen met de deelnemers onderzoeken of en hoe we in het kader van preventie van uithuiszetting beter kunnen samenwerken en nadenken over hoe we in de context van Brussel kunnen realiseren