Week van de Brusselse thuislozenzorg

"Loslaten, het einde van een hulpverleningstraject"

Van 25 tot 28 oktober 2021
Studiedag - Vrijdag 29 oktober 2021

Hebt u eindelijk ook weer zin in een echte Week van de Brusselse thuislozenzorg, waarbij de organisaties de deuren open zetten en bij elkaar op bezoek komen? Doe dan mee met de editie 2021, van 26 tot 28 oktober. Op 29 oktober sluiten we af met een intersectorale studiedag.

Jaarlijks organiseren de Bico Federatie, Het Kenniscentrum WWZ, AMA en CDCS-CMDC beurtelings, maar in nauwe samenwerking, de Week van de Brusselse thuislozenzorg. Er is een grote behoefte aan contacten tussen de werkers en organisaties die met dak-en thuislozen bezig zijn. Deze week wordt traditioneel afgesloten met een studiedag. De positieve effecten van deze ontmoetingsweek zijn talrijk. Vaak worden tijdens de bezoeken afspraken gemaakt tussen organisaties. Het motto van dit event: het is gemakkelijker om samen te werken met een dienst die je beter hebt leren kennen.

Het initiatief ontstond in 2001 en blijft uitbreiden en nieuwe samenwerkingsvormen genereren. Organisaties uit andere sectoren worden eveneens uitgenodigd om hun deuren te openen wanneer zij betrokken zijn bij de problematiek van de thuisloosheid. Die kan immers niet geïsoleerd worden van andere maatschappelijke vraagstukken.

Dit jaar vindt de 20e editie plaats. Het Kenniscentrum WWZ is aan zet en zoomt in op het thema ’Loslaten; het einde van een hulpverleningstraject’. Een thema dat per definitie om een breder perspectief vraagt. Hoe bouw je hulpverlening af? Hoe maak je afspraken met de andere organisaties? Hoe zorg je dat een cliënt niet in de draaideuren van de hulpverlening terecht komt? Wat als de cliënt te kwetsbaar blijft? Staan organisaties meer onder druk om met aflopende termijnen te werken?

De inschrijvingen voor de bezoeken zijn afgesloten.

Hebt u nog vragen of opmerkingen, aarzel niet dan niet om ons te contacteren.

Els Nolf, els.nolf@kenniscentrumwwz.be, 02 414 15 85

Kenniscentrum WWZ